Üniversitelerde Oltalamayı Engellemenin En İyi Yolu

0

Son günlerde artan oltalama saldırıları hepimizin bildiği gibi hiçbir sektörü, hiçbir organizasyonu es geçmedi. Üniversiteler de bu siber saldırılardan payını alan topluluklar arasında. Artan siber saldırıları önlemek için Amerika’da birçok üniversite, öğrencilerine siber güvenlik farkındalık eğitimleri vermeye başladı. California’daki Santa Cruz Üniversitesi de bu üniversitelerden biri. Santa Cruz Üniversitesi yetkilileri eğitimleri bir adım ileriye taşıyarak öğrencilerine oltalama simülasyonları sunuyor. Bu oltalama simülasyonlarında öğrencilere oltalama saldırısı gibi görünen e-postalar gönderilecek ve egzersiz yapmaları sağlanacak. Gelin üniversitelerde oltalamayı engellemenin en iyi yolu olan bu oltalama simülasyonlarının içeriğine birlikte göz atalım.

Oltalama Simülasyonları Neden Üniversitelerde Oltalamayı Engellemenin En İyi Yolu?

Oltalama simülasyonları genellikle hedefe yönelik kişiselleştirilebildiği için bireylerin farkındalık seviyesini çok iyi ölçüyor. Bu da öğrenciler söz konusu olduğunda çok önemli. Santa Cruz Üniversitesi’nde de tam bu amaçla eğitimlerden önce öğrencilerin farkındalık seviyesi oltalama simülasyonlarıyla belirlendi. Siber farkındalık seviyeleri ortaya çıktıktan sonra öğrenciler buna göre akademik dönem boyunca belirli aralıklarla oltalama simülasyonlarıyla karşılaşacak. Gönderilen oltalama e-postaları gerçek bir saldırıda kullanılmadığı için eğer öğrenciler kötü amaçlı bağlantılara tıklarsa başlarına bir şey gelmiyor. Bu bağlantılara veya eklere tıklayan öğrenciler eğitici içerikli bir siber güvenlik sayfasına yönlendiriliyor ve üniversite bu şekilde başarısız olan öğrencilerin gerekli eğitimi alması sağlıyor. Öğrenciler bu eğitimler sayesinde bir daha oltalama saldırılarıyla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiğini anlayacak hale geliyor.

Santa Cruz ve bu tip siber farkındalık eğitimlerini uygulamaya başlayan diğer bütün üniversitelerde ilk amaç öğrencileri eğitmek ve farkındalık yaratmak. Gelişen ve modern dünyaya çok iyi adapte olan oltalama saldırılarına hepimiz kanabiliyoruz, önemli olan hatalarımızdan ders çıkarmak ve saldırılara hazırlıklı hale gelmek. Siber güvenlik uygulamalarına ne kadar güvensek de bireyler kendilerini korumak için eğitim almalı çünkü aslında hiçbir güvenlik aracı yüzde yüz koruma sağlamıyor.

Üniversitelerde Oltalamayı Engellemenin En İyi Yolu: Başka Ne Yapabiliriz?

1. Eğer bir oltalama e-postası aldıysanız e-postaya yanıt vermeyin.

Tanımadığınız kişilerden gelen beklenmedik e-postalar yüksek ihtimalle oltalama amaçlı atılmış e-postalardır. Bunlara yanıt verdiğiniz takdirde bir oltalama veya fidye yazılımı saldırısına kurban gidebilirsiniz. Cevap vermek yerine, spam filtrenizi bu tip oltalama e-postalarını engelleyecek şekilde modifiye edin ve durumu e-posta sağlayıcınıza bildirin. Olay Müdahale aracımızı kullanarak her türlü şüpheli e-postayı kolayca bildirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için tıklayın.

2. Oltalama simülasyonlarını siber güvenlik farkındalık eğitimleriyle destekleyin.

Oltalama simülasyonları saldırıları önlemenin en iyi yolu olarak bilinse de aslında güvenliğe giden yolda sadece bir başlangıçtır. Simülasyonlar sonucu ortaya çıkan sonuçlara göre kendinizi ve çalışanlarınızı eğitmek sizin elinizde. Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimcimiz tam olarak bu amaçla tasarlandı. Oltalama Simülasyonu aracımızla entegre bir şekilde çalışarak zayıf noktalarınızı eğitimlerle tamamlar. Eğitimcimizi, oltalama simülasyonlarıyla birlikte kullanarak herhangi bir saldırıya karşı yüzde yüz koruma sağlayabilirsiniz.

“Bu gönderi orijinal olarak www.oltalama.com.tr adresinde yayımlanmıştır”