Amazon hızla büyüyen ve satış rekorları kıran bir şirket. Artan talep nedeniyle, bunu karşılayacak 100.000 çalışan alınacağı haberiyle geçen aylarda gündeme oturmuştu. Ancak daha fazla müşteriyle birlikte oltalama saldırıların hedefi haline geldi. Bu da indirim öncesi Amazon’a karşı saldırılarda artış ile sonuçlandı.
Peki, İndirim Öncesi Amazon’a Karşı Saldırılarda Artışa Ne Sebep Oldu?
Son haberlere göre Amazon sitesininin adı kullanılarak yapılan siber saldırılar genellikle bir telefon görüşmesiyle başlıyor. Telefondaki kişi Amazon’dan aradığını söylüyor, hatta arayan kimliğinde Amazon’un destek hattı yazıyor. Saldırgan, müşteriden Amazon’dan yaptığı siparişi doğrulamasını talep ediyor.
Uzmanlar hackerların genellikle hesabınızda bir sorun olduğunu iddia ettiğini söylüyor. Müşterilerin bu tip iddialara kanmaması gerektiğini ısrarla belirtiyorlar. Telefondaki saldırganların tek amacı sizi kandırıp bilgisayarınızın kontrolünü ele geçirmek. Hazırlıksız yakalananan ve hesabının ele geçirildiğinden korkan kullanıcılar bu tuzağa düşüyor. Gönderilen bağlantıya tıkladıklarında ise saldırganlar bu kişilerin bilgisayarına bir uzaktan erişim yazılımı yüklüyor. Bu şekilde bilgisayarın içindeki her şeye erişmeyi başarıyorlar.
Amazon çalışanları, siparişinizi doğrulamak arama yapmadıklarını da ısrarla belirtiyor. Amazon sipariş doğrulaması ve değişiklikleri ile ilgili her türlü işlemi kendi sitesi üzerinden üzerinden yapmanıza izin veriyor.
İndirim Öncesi Amazon’a Karşı Saldırılarda Artış Nelere Sebep Oldu?
Geçtiğimiz günlerde tam olarak bu şekilde kandırılan bir müşteri Amazon’u arayıp siber saldırıyı bildirmiş. Saldırıyı fark ettiği anda bilgisayarı kapattığını fakat her şeyi için çok geç olduğunu söylemiş. Müşterinin bilgisayarındaki dosyaları şifreleyen dolandırıcı 3.000 $ fidye talep etmiş.
Kendinizi bu oltalama saldırılarından nasıl koruyabilirsiniz?
- Arayan kimliğinizde Amazon yazılı bir çağrı alırsanız telefona cevap vermeyin.
- Telefonu açmak yerine mesaj bırakılmasını bekleyin. Muhtemelen mesaj bırakılmayacaktır.
- Telefonu açtığınızda arayan kişi Amazon siparişinizi doğrulamak isterse telefonu kapatın.
- Tanımadığınız kişilerden gelen bağlantılara tıklamayın.
- Bilgisayarınızın kontrolü ele geçirilirse, internet bağlantınızı kesin ve uzmandan yardım talep edin.
- Oltalama simülasyonlarıyla kendinizi test edin! Oltalama simülatörümüzle sizlere Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve diğer dillerde her biri özel bir senaryodan oluşan 80’den fazla oltalama simülasyonu sunuyoruz.
- Teknolojilerinizi e-posta tehdit simülatörü kullanarak test edin! E-posta tehdit simülatörümüzle teknolojilerinizi (siber güvenlik duvarları, anti-virüs ve anti-spam gibi) düzenli olarak gözden geçirin. Simülasyon sonuçlarını inceleyerek sisteminizdeki hatalı noktaları bulabilir, oltalama veya fidye yazılımı saldırılarına karşı gerekli adımları hızlı ve etkili bir şekilde atabilirsiniz.
“Bu gönderi orijinal olarak www.oltalama.com.tr adresinde yayımlanmıştır”

Teknoloji Haberleri
- Windows 11'e çok geç kalmış bir "yenilik" daha geliyorWindows 11 kullanıcılarının uzun zamandır istediği, ama Microsoft'un her nedense inatla hayata geçirmediği "yenilik" en sonunda geliyor olabilir.
- PS5 fiyatlarına farklı bölgelerde zam: Türkiye'de de zam olacak mı?Playstation 5 fiyatlarına farklı bölgelerde zamlar geldi. Sony, ekonomik koşulları gerekçe göstererek PS5'in Avrupa, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki fiyatlarını 14 Nisan itibarıyla artırdı. PS5 Pro fiyatı sabit kalırken, disk sürücüsünde indirime gidildi.
- Aldrin Projesi: Meta, hepimizin verilerini Çin'le mi paylaşıyor?Senatoda Facebook hakkındaki sorulara cevap veren eski Facebook yöneticisi, Zuckerberg'in, WhatsApp yazışmaları da dahil olmak üzere kullanıcıların mahrem verilerini Çin'e sattığını iddia etti. Ve bu veriler arasında, Türkiye'deki kullanıcılar da var gibi görünüyor.
- Yapay zeka, sosyal medya ve interneti nasıl bozuyor?Colosseum’un su parkına dönüştüğü görsellerden ünlülerin tartışmalı durumlarda gösterildiği fotoğraflara kadar, AI içerikleri sosyal medyada hızla yayılıyor. Peki tüm bu yaşananlar, interneti büyük bir çöplüğe mi dönüştürecek?
- Tüm yarışlar, neden saat yönünün tersinde yapılır?Roma İmparatorlarıyla başlayan bir efsane mi, yoksa insan fizyolojisine dayanan bir tercih mi? Hemen her türlü yarışın neden saat yönünün tersine yapıldığın , tarihsel ve bilimsel kanıtlar ışığında araştırdık...