Genel

E-Postanızı Nasıl Güvende Tutabilirsiniz?

0 25

Kişisel veya şirket e-posta hesapları oltalama ve fidye yazılımı saldırılarında en çok hedeflenen araçlardan biri. Bu yüzden elektronik e-posta güvenliği, özellikle de oltalama saldırılarının hızla arttığı bugünlerde, tüm şirketler için endişe kaynağı haline geldi. Hedefli oltalama gibi hackerların belirli kişileri hedef aldığı saldırılar, e-posta güvenlik risklerinin ciddi oranda artmasına sebep olur. Peki e-postanızı nasıl güvende tutabilirsiniz?

E-Postanızı Nasıl Güvende Tutabilirsiniz?

Bu tip saldırılara karşı karmaşık koruma yöntemleriyle kendinizi ve şirketinizi korumanız gerekir. Buna ek olarak spam e-postalar ve kötü amaçlı yazılım gibi basit görünen tehditler için de geniş kapsamlı bir e-posta güvenliği programı uygulamalısınız. Biz de tam bu amaçla araçlarımızı kapsamlı güvenlik ihtiyaçlarınızı kapsayacak şekilde geliştiriyoruz. Her gün yenilenen ve gelişen siber güvenlik tehditlerine karşı korunmanız için gelişmiş iş e-posta yönetimi gerekli araçları hizmetinize sunuyoruz.

Araçlarımızı Kullanarak E-Postanızı Nasıl Güvende Tutabilirsiniz?

1. E-posta Tehdit Simülatörü:

Sunduğumuz araçlar arasında en önemli e-posta güvenliği aracı olan E-posta Tehdit Simülatörünü kullanarak e-posta servislerinizi test edebilirsiniz. Bu sayede uçuk miktarlar ödemeden, ayrıca bir ürün veya yazılım kullanmanıza gerek kalmadan e-posta güvenliğinizi sağlamış olursunuz. Aracımız birbirinden farklı ve gelişmiş risklere karşı tam zamanlı e-posta güvenliği sağlamak üzere tasarlanmıştır. İşte, sizlere sunduğumuz bu gelişmiş bir e-posta güvenlik hizmetine dahil olan birkaç koruma yöntemi:

  • E-posta altyapısını test etme
  • Yanlış yapılandırılmış e-postaları kontrol etme
  • Anormallik algılama sistemlerini (SIEM) ve geleneksel koruma mekanizmalarını (Antispam, Antivirus, İçerik Filtresi vb.) inceleme ve analizlerde bulunma
  • Yeni nesil e-posta saldırılarını kullanarak Fireeye, Deep Security ve benzeri araçları test etme
  • Herhangi bir saldırı yaşanmadan önce zaafiyetleri ortaya koyma ve bunlara çözüm bulma
  • E-posta gelen kutularını hedef alırken fidye yazılımı, kötü amaçlı yazılım veya APT saldırıları gibi gerçek saldırı vektörleri kullanma
  • Test sonrası eksiklikler ve çözümler hakkında ayrıntılı bir rapor hazırlama ve en iyi yapılandırma seçeneklerini sunma
  • Güvenlik düzeyinizi görmek için alan domainsquatting gibi tekniklerden yararlanma

2. Olay Müdahale:

E-posta Tehdit Simülatörümüze ek olarak sizlere e-posta güvenliğinde karşılaşılan en kritik zorluklardan birini ele almak için çeşitli teknolojiler sunuyoruz. Bunlardan biri de Olay Müdahale aracımız. Aracımız kullanıcılarınızın şüpheli bir durumda e-postayı hızlıca bildirmesine yardımcı olarak hedefli kimlik avına ve hedefli saldırılara karşı koruma sağlar. Çalışanlarınız bu araçla şüpheli e-postayı tek tıkla bildirebilir. Yetkili ekip e-postada bulunan URL’leri tarar, bunların kötü web sitelerine bağlantı sağlayıp sağlamadığını inceler. Sonrasında bu sitelere erişimi önleyerek e-posta güvenliğini artırır. Daha fazla bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

E-Postanızı Nasıl Güvende Tutabilirsiniz?: Kullanabileceğiniz Diğer Yöntemler

Yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerle e-posta güvenliğinizi kolaylıkla sağladınız fakat oltalama saldırıları hala peşinizi bırakmadı mı? Sistemlerinizi güvende tutmak kadar çalışanlarınızı eğitmek de çok önemlidir. Bunun için Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimlerinden faydalanabilirsiniz. Aracımız çalışanlarınıza güvenlik farkındalığı aşılayarak hassas bilgilerin akışını kontrol etmenize yardımcı olur. Bilinçli çalışanlar gizli bilgilerini her yerde paylaşmayacağından hedefli oltalama saldırılarına karşı şirketinizi korumuş olursunuz. Buna ek olarak çalışanlarınızın bilgi seviyesini Oltalama Simülasyonları ile ölçebilir, eksik oldukları alanlarda onları eğitebilirsiniz. Platformumuzu kullanarak, zararlı yazılım, oltalama saldırısı ve fidye yazılımı dahil olmak üzere çeşitli  e-posta tehditlerini ve diğer sosyal mühendislik yöntemlerini önleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için tıklayın!

“Bu gönderi orijinal olarak www.oltalama.com.tr adresinde yayımlanmıştır”

RSS Teknoloji Haberleri