Black Friday’de Amazon, Oltalama Saldırıların Odağında – Amazon’a oltalama saldırılar 2019’a oranla büyük ölçüde arttı.
Black Friday’ de Amazon Oltalama Saldırılarının Hedefi Oldu.
1- Covid-19, Oltalama Saldırıların Artmasına Neden Oldu
2020 yılı Covid-19 pandemisi nedeniyle Black Friday günleri daha fazla tüketiciye ev sahipliği ediyor. Tüketiciler online alışveriş yapmaya karar verdikçe, Amazon satışlarda artış görmeyi hedefliyor. Bu nedenle siber suçlular, oltalama dolandırıcılığı ile şüphesiz müşterileri hedefliyor.
Araştırmalara göre, Amazon’a yapılan oltalama saldırılarının sayısında büyük oranda artış oldu. Black Friday’in bu yıl yaklaşık bir ay önce başlaması, kasım ayında Amazon’un maruz kaldığı oltalama saldırı sayısının ekim ayına göre arttığı gözlemlendi.
Araştırmacılara göre, Black Friday’ de oltalama saldırıların artmasının sebebi;
- Covid-19 pandemisi
- Uzaktan çalışma modeli
- Online alışverişlerde gözlemlenen artış
olarak gözlemlendi.
2- Black Friday’ de Oltalama Dolandırıcılığı
Amazon’a yönelik oltalama saldırıları 2020’de hızla artış gösterdi. Araştırmacılar; 2020 yılının son iki ayında tüketicileri ve perakendecileri hedefleyen online dolandırıcılıklarda büyük oranda bir artış söyledi. Ancak bu, Covid-19 pandemisinin bir sonucu olarak online alışverişteki artış sebebiyle bu yıl daha da arttı. Siber suçlular zekidir ve taktiklerini haber gündemine göre değiştirirler. Amazon gibi bir dev adı kullanarak, tek seferde çok sayıda kişiyi hedefleye biliyorlar. Siber saldırganların, salgın döneminde anlayış göstermeyi reddettiklerini ve bundan mümkün olduğu her şekilde yararlanmaya devam edeceklerini gördük, dedi.
Bu nedenle tüketiciler, e- posta kutularına gelen Black Friday ile ilgili e-postaları incelerken son derece dikkatli olmalıdır. Tüketiciler oltalama saldırıların kurbanı olabilir.
3- Oltalama Saldırılarından Nasıl Korunmalı?
- Tüketiciler, e-posta kutularına gelen Black Friday fırsatlarını incelerken son derece dikkatli olmalı.
- Gelen bu e-mailler gerçek olacak kadar iyi görünüyor olabilir, gereken kontrolleri yapın.
- Şüpheli aktivitelere tıklamayınız.
- Oltalama saldırılarından korunmak için Oltalama Simülasyonlarına üye olarak bir adım önde olun.
- Siber Güvenlik Eğitimleri alarak fark yaratın.
- Çok faktörlü kimlik doğrulama seçeneğini aktif hale getirin.
“Bu gönderi orijinal olarak www.phishing.com.tr adresinde yayımlanmıştır”

Teknoloji Haberleri
- Ücretsiz VPN hizmetlerinin arkasındaki gizli bağlantılar korkutuyorÜcretsiz VPN uygulamalarının kullanıcı verilerini nasıl işlediğine dair kapsamlı bir inceleme, Çin bağlantılı uygulamalarla ilgili endişeleri yeniden gündeme taşıdı. 20 uygulamanın toplamda 70 milyondan fazla kez indirildiği bildiriliyor.
- Üçe katlanan Samsung Galaxy'yi hiç satın alamayabiliriz!SamsunG'un üçe katlanabilen telefonu Galaxy G Fold’un küresel lansmanı beklenirken, ortaya çıkan yeni model numaraları cihazın sınırlı pazarlarda piyasaya sürüleceği ihtimalini güçlendiriyor. Samsung’un resmi açıklaması merakla bekleniyor.
- David Fincher ve Brad Pitt’ten Netflix’e Dev Proje: Once Upon a Time in Hollywood'un devamı geliyor!David Fincher ve Brad Pitt, Once Upon a Time in Hollywood'un devamı için bir araya geliyor. Netflix’te yayınlanacak olan bu iddialı yapım, 200 milyon dolarlık bütçesiyle sinema dünyasını sarsmaya hazırlanıyor.
- Yapay zeka, sadece birkaç damla kana bakarak biyolojik yaşınızı anlıyorTıp alanındaki yapay zeka uygulamaları giderek yaygınlaşıyor ve şimdi de kan tahlilinden biyolojik yaş tahmini yapan bir yapay zeka daha var.
- OnlyFans’a toplu dava: Kullanıcılar, aldatıldıklarını iddia ediyorOnlyFans gibi abonelik hizmetlerinin vaat ettiği “kişisel etkileşim” gerçekten ne kadar samimi? Illinois’teki kullanıcıların OnlyFans’a açtığı dava, dijital içerik platformlarının işleyişine yönelik kritik bir inceleme başlatacak gibi görünüyor.