ABD Sağlık Kuruluşlarına Oltalama Saldırısı – ABD’de yapılan araştırmalara göre, siber güvenlik uzmanlarının çoğu, sağlık kuruluşlarının geçen yıl bir oltalama saldırısı yaşadığını açıkladı. Bu saldırının sağlık hizmetlerinde en yaygın siber saldırı türü olduğu belirtildi.
Siber güvenlik, ABD sağlık sistemi için önemli bir sorun haline geldi. Ekim ayında, yetkili birimler aracılığı ile sağlık kurumlarına yönelik yapılan oltalama saldırısına karşı kurumlar uyarıldı.
1- Oltalama Saldırısı Yükselişe Geçti
Araştırmalara göre, ABD merkezli 168 sağlık hizmetlerinde görevli olan siber güvenlik uzmanlarına sorular soruldu ve bu soruları cevaplayanların % 55’inin aynı sağlık kuruluşunda çalıştığı gözlemlendi. Araştırmanın, Mart-Eylül aylarını kapsadığı belirtildi.
Araştırma sonucuna göre, sağlık kuruluşlarının geçtiğimiz yıl yaşadığı en önemli beş saldırı türü belirtildi:
- Oltalama saldırıları (% 57)
- Kimlik bilgisi toplama saldırıları (% 21)
- Oltalama Saldırılar dışındaki sosyal mühendislik saldırıları (% 20)
- Fidye yazılımı veya diğer kötü amaçlı yazılımlar (% 20)
- Hırsızlık veya mali kayıp (% 16)
Araştırmacılara göre, siber güvenlik olaylarının hasta bakımı üzerinde de etkisi olduğu gözlemlendi. Araştırmacılar, yaklaşık % 61’i olayların acil olmayan klinik bakımı aksattığını, % 28’i ise acil hizmetlerin kesintiye uğradığını söyledi. Yaklaşık % 17’si, olayların ağır hastalara zarar verdiğini söyledi. Araştırma sonucunda, çoğu (% 61) sağlık kuruluşunun oltalama saldırılardan kaynaklanabilecek hasta güvenliği sorunlarını keşfetmek için siber güvenlik alt yapısına sahip olmadığı söylendi.
2- ABD Sağlık Kuruluşları Oltalama Saldırıların Ağında
Sağlık kuruluşlarının oltalama saldırıları önlemek için iç kaynaklara olan bağımlılığının arttığı tespit edildi. Çünkü büyük çoğunluk (%75) kuruluşlarının oltalama saldırıları iç güvenlik ekiplerinden öğrendiğini söyledi. 2019 yılı araştırmalarında, bunu söyleyen kişi sayısının %46 olduğu belirtildi.
Oltalama saldırılarının ardından, araştırmaya katılanların çoğu (% 75) sağlık kuruluşlarının yeni veya iyileştirilmiş güvenlik önlemleri aldığını söyledi. % 67’si yeni politikalar, prosedürler ve dokümantasyon tasarladıklarını ve gözden geçirerek test ettiklerini belirtti. Yaklaşık % 65’i ise, kuruluşlarının bir siber güvenlik açığı taraması yaptığını söyledi.
Çoğu sağlık kuruluşu, oltalama saldırıları önlemek için kötü amaçlı yazılımlardan koruma çözümleri (% 91) ve güvenlik duvarlarını (% 89) uygulamış olsa da, diğer güvenlik önlemleri konusunda geride kalıyor. Araştırmaya katılanların sadece % 64’ü, kuruluşlarının çok faktörlü kimlik doğrulaması kullandığını bildirdi. Bu rakam, 2015 yılı oranına (%37) göre önemli ölçüde artmış olsa da, sağlık kuruluşların üçte birinden fazlası çok faktörlü kimlik doğrulamadan yoksun. Bu, siber saldırılara karşı korunmak için önemli bir adımdır.
3- Sağlık Kuruluşları Oltalama Saldırılarından Korunmak İçin Ne Yapmalı?
- Kuruluşlar Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimlerine tabii olmalı.
- Kurumlarda çok faktörlü kimlik doğrulama sisteminin kullanılmasına özen gösterilmeli.
- Mevcut sistemleri yükseltmeli veya değiştirmeli.
- Uçtan uca güvenlik risk değerlendirmeleri yürütmeli.
- Siber güvenlik bütçelerini artırmalı.
- E-posta güvenliğine ve e-postada bulunan bağlantılarına dikkat edilmeli.
“Bu gönderi orijinal olarak www.phishing.com.tr adresinde yayımlanmıştır”

Teknoloji Haberleri
- Ücretsiz VPN hizmetlerinin arkasındaki gizli bağlantılar korkutuyorÜcretsiz VPN uygulamalarının kullanıcı verilerini nasıl işlediğine dair kapsamlı bir inceleme, Çin bağlantılı uygulamalarla ilgili endişeleri yeniden gündeme taşıdı. 20 uygulamanın toplamda 70 milyondan fazla kez indirildiği bildiriliyor.
- Üçe katlanan Samsung Galaxy'yi hiç satın alamayabiliriz!SamsunG'un üçe katlanabilen telefonu Galaxy G Fold’un küresel lansmanı beklenirken, ortaya çıkan yeni model numaraları cihazın sınırlı pazarlarda piyasaya sürüleceği ihtimalini güçlendiriyor. Samsung’un resmi açıklaması merakla bekleniyor.
- David Fincher ve Brad Pitt’ten Netflix’e Dev Proje: Once Upon a Time in Hollywood'un devamı geliyor!David Fincher ve Brad Pitt, Once Upon a Time in Hollywood'un devamı için bir araya geliyor. Netflix’te yayınlanacak olan bu iddialı yapım, 200 milyon dolarlık bütçesiyle sinema dünyasını sarsmaya hazırlanıyor.
- Yapay zeka, sadece birkaç damla kana bakarak biyolojik yaşınızı anlıyorTıp alanındaki yapay zeka uygulamaları giderek yaygınlaşıyor ve şimdi de kan tahlilinden biyolojik yaş tahmini yapan bir yapay zeka daha var.
- OnlyFans’a toplu dava: Kullanıcılar, aldatıldıklarını iddia ediyorOnlyFans gibi abonelik hizmetlerinin vaat ettiği “kişisel etkileşim” gerçekten ne kadar samimi? Illinois’teki kullanıcıların OnlyFans’a açtığı dava, dijital içerik platformlarının işleyişine yönelik kritik bir inceleme başlatacak gibi görünüyor.