Black Friday’de Amazon, Oltalama Saldırıların Odağında – Amazon’a oltalama saldırılar 2019’a oranla büyük ölçüde arttı.
Black Friday’ de Amazon Oltalama Saldırılarının Hedefi Oldu.
1- Covid-19, Oltalama Saldırıların Artmasına Neden Oldu
2020 yılı Covid-19 pandemisi nedeniyle Black Friday günleri daha fazla tüketiciye ev sahipliği ediyor. Tüketiciler online alışveriş yapmaya karar verdikçe, Amazon satışlarda artış görmeyi hedefliyor. Bu nedenle siber suçlular, oltalama dolandırıcılığı ile şüphesiz müşterileri hedefliyor.
Araştırmalara göre, Amazon’a yapılan oltalama saldırılarının sayısında büyük oranda artış oldu. Black Friday’in bu yıl yaklaşık bir ay önce başlaması, kasım ayında Amazon’un maruz kaldığı oltalama saldırı sayısının ekim ayına göre arttığı gözlemlendi.
Araştırmacılara göre, Black Friday’ de oltalama saldırıların artmasının sebebi;
- Covid-19 pandemisi
- Uzaktan çalışma modeli
- Online alışverişlerde gözlemlenen artış
olarak gözlemlendi.
2- Black Friday’ de Oltalama Dolandırıcılığı
Amazon’a yönelik oltalama saldırıları 2020’de hızla artış gösterdi. Araştırmacılar; 2020 yılının son iki ayında tüketicileri ve perakendecileri hedefleyen online dolandırıcılıklarda büyük oranda bir artış söyledi. Ancak bu, Covid-19 pandemisinin bir sonucu olarak online alışverişteki artış sebebiyle bu yıl daha da arttı. Siber suçlular zekidir ve taktiklerini haber gündemine göre değiştirirler. Amazon gibi bir dev adı kullanarak, tek seferde çok sayıda kişiyi hedefleye biliyorlar. Siber saldırganların, salgın döneminde anlayış göstermeyi reddettiklerini ve bundan mümkün olduğu her şekilde yararlanmaya devam edeceklerini gördük, dedi.
Bu nedenle tüketiciler, e- posta kutularına gelen Black Friday ile ilgili e-postaları incelerken son derece dikkatli olmalıdır. Tüketiciler oltalama saldırıların kurbanı olabilir.
3- Oltalama Saldırılarından Nasıl Korunmalı?
- Tüketiciler, e-posta kutularına gelen Black Friday fırsatlarını incelerken son derece dikkatli olmalı.
- Gelen bu e-mailler gerçek olacak kadar iyi görünüyor olabilir, gereken kontrolleri yapın.
- Şüpheli aktivitelere tıklamayınız.
- Oltalama saldırılarından korunmak için Oltalama Simülasyonlarına üye olarak bir adım önde olun.
- Siber Güvenlik Eğitimleri alarak fark yaratın.
- Çok faktörlü kimlik doğrulama seçeneğini aktif hale getirin.
“Bu gönderi orijinal olarak www.phishing.com.tr adresinde yayımlanmıştır”

Teknoloji Haberleri
- Google, tartışmalı arama özelliğini şimdi de YouTube'a getiriyorGoogle Arama'nın çok tartışılan özelliklerinden biri olan AI Overviews (AI Genel Bakışı), tüm bu tartışmaların gölgesinde YouTube'a taşınıyor. Peki bu durum, YouTube deneyimini nasıl değiştirebilir?
- TEKNOFEST coşkusu bu kez KKTC’de yükselecek!... TEKNOFEST KKTC nerede yapılacak?Doğası, turizmi ve tarih dolu kültürüyle Akdeniz’in incisi KKTC, bu yıl da teknolojiyle parlayacak. KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ana yürütücülüğünde düzenlenecek
- Windows 11 için ek bir güvenlik yazılımına ihtiyacınız var mı?Windows 11 ile birlikte gelen Windows Güvenliği araçları ne kadar yeterli? Windows 11 kullanıcıları, harici bir güvenlik yazılımı kullanmalı mı? Gelin birlikte bakalım...
- 1000 KM'lik menzili dikkat çekti! Mazda EZ-60 PHEV sınırları zorluyor... İşte özellikleriChangan Mazda, 21. Şanghay Otomobil Fuarı'nda otomotiv dünyasının dikkatini çekmeyi başardı. Japon üreticinin Çinli ortağıyla geliştirdiği yepyeni elektrikli crossover SUV modeli MAZDA EZ-60, fuarın iddialı yenilikleri arasında yerini aldı.
- Kedilerin getirdiği kötü sürprizler: Eve neden ölü hayvanlar getiriyorlar?Evcil kedinizin avlanma alışkanlıklarını daha iyi anlamak için, onların doğadaki davranışlarını incelemek gerekiyor. Araştırmalar, kedilerin annelik içgüdüsüyle avlarını eve taşıdığını ve bu davranışın sahipleriyle olan ilişkilerine bağlı olarak değişebileceğini gösteriyor.