Katılımlarımız

IzHack’15 Siber Güvenlik Seminerine Katıldık

Siber güvenlik eski bilinen adıyla bilgi güvenliği …

Son zamanlarda bütün verilerimizi, bilgilerimizi kağıt kalemle tutmaktan çok dijital sistemlerde tutuyoruz. Tabi ki dijital sistemlerde güvenliği sağlamak pek de kolay olmuyor. Bu güvenliği sağlamamız içinde devreye bilgi güvenliği yani siber güvenlik giriyor. Bizde siber güvenlikten yararlanalım, neymiş ne değilmiş bir öğrenelim dedik ve geçenlerde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde gerçekleştirilen IzHack’15 etkinliğine katılım gerçekleştirdik.

İYTE bu konuda bir çok araştırma yapıp, bir çok yerden eğitmenler ve katılımcılar çağırıp bu etkinliği gerçekleştirdi. 4 ana dal ve 2 yan daldan oluşan eğitimde; siber güvenlik, sızma testi uzmanları için pratik programlama, zararlı yazılım analizi, uygulamalı penetrasyon testi, web uygulaması güvenliği ve temel linux konularında alanında uzman kişilerce eğitim verildi.

Okulumuz Celal Bayar Üniversitesinden 41 kişilik katılımla gerçekleştirilen etkinlik öğrencilerimiz tarafından çok beğenildi.