Günümüzde şirketlerin çoğu işe alım süreçlerinde çeşitli testler uyguluyor. Artan siber saldırılarla birlikte işe alım sürecinde yapılan testlere ek olarak potansiyel çalışanlara bir de siber güvenlik eğitimleri uygulanmaya başlandı. Fakat son araştırmalara göre bu testlerin etkisi oldukça kısa sürüyor. Peki, siber güvenlik eğitimleri ne sıklıkla tekrarlanmalı?
Siber Güvenlik Eğitimleri Ne Sıklıkla Tekrarlanmalı?
Pandemiyle birlikte artan oltalama saldırıları şirket çalışanları da dahil olmak üzere herkesi oldukça endişelendirmeye başladı. Oltalama saldırılarının sayısının artmasının yanı sıra her gün daha da çeşitli ve gelişmiş oltalama saldırılarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bununla birlikte siber güvenlik ortamının ve uygun eğitimlerin de değişmesi ve kendini yenilemesi gerekiyor. Oltalama saldırılarına karşı koyabilmek için her çalışan güncel tehditlerin farkında olmalı.
Siber Güvenlik Eğitimleri Ne Kadar Süre Etkili Kalıyor?
Araştırmalar siber güvenlik konulu oltalama eğitimlerinin kısa vadede farkındalığı yüksek oranda arttırdığını fakat zamanla etkilerinin azaldığını gösteriyor. Sonuçlara göre eğitimler 4 ay boyunca oldukça etkili kalırken, 6 ay ve sonrasında yok denecek kadar etkiye sahip. Bu yüzden siber güvenlik programlarının 4 ila 6 ayda bir tekrarlanacak şekilde ayarlanması çok kritik.
Araştırma sonuçları Ulusal Siber Güvenlik Farkındalık Ayı olarak bilinen Ekim ayında açıklandı. Her sene bir tema ile duyurulan Farkındalık Ayı’nın bu seneki konsepti ise “Kendine Düşeni Yap. #SiberFarkındaOl”. Bu konseptle, şirketlerin ve bireylerin siber farkındalığının arttırılması amaçlanıyor.
Kampanyanın amacı siber sorumluluğun hem şirkete hem de çalışana ait olduğunu vurgulamak. Düzgün bir siber savunma için iki tarafın da emek harcaması gerekiyor. Oltalama eğitimleri bunun için birebir. Çünkü günümüzde her gün binlerce oltalama e-postası alıyoruz, bu da e-postaların çeşitli güvenlik önlemlerini aşarak bizi bulmayı başardığı anlamına geliyor. Yani, oltalama e-postalarıyla savaşmak için siber güvenlik eğitimi ve oltalama simülasyonları şart. Ayrıca, bu eğitimlerin sürekli olması da oldukça kritik. Fakat eğitimlerin sıklığının işi bölmeyecek ve çalışanları sıkmayacak şekilde ayarlanması gerekiyor.
Şirketinizde tek bir zayıf halka bütün sisteminizin çökmesine neden olabilir. Bütün zayıflıklarınızı düzeltene kadar yüz yüz güvende olamazsınız. Bu yüzden şirketinizin bütün seviyelerini kapsayacak şekilde bir siber güvenlik programı oluşturmalısınız.
Siber Güvenlik Eğitimleri Ne Sıklıkla Tekrarlanmalı, Nasıl Düzenlenmeli?
1. Kapsamlı siber güvenlik farkındalık eğitimi ile çalışanlarınızı her alanda destekleyin!
İyi bir siber güvenlik planı, eğitimden simülasyonlara, anketlerden hatırlatıcılara kadar her türlü aracı içermelidir. İşte tam da bu nedenle size sunduğumuz Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimi aracımız bu iş için birebir. Bu araçla size HTML5 Güvenlik Eğitimi ve Animasyon Eğitim Videoları gibi içerikler, Posterler, Ekran Koruyucular, Siber Güvenlik Bültenleri, Oltalama Güvenlik İpuçları, Ninjio Animasyon Eğitim Videoları, oyunlaştırılmış güvenlik bilinci eğitimi gibi ekstra materyaller sunuyoruz. Aracımız, çalışanlarınızı sıkmadan gerekli eğitimi vermenize yardımcı olacaktır.
2. Eğitim planınıza oltalama simülasyonları eklediğinizden emin olun!
Bugünkü yazımızda da bahsettiğimiz gibi oltalama saldırıları her geçen gün artıyor ve bilgisayar korsanları yavaş yavaş planlarını geliştiriyor. Oltalama e-postaları ve mesajları, çeşitli güvenlik duvarlarını atlayarak gelen kutumuza ulaşıyor. Bu mesajlar genellikle bizim için özel olarak hazırlandığından, oldukça hızlı bir şekilde tuzağa düşüyoruz. Oltalama saldırılarını önlemek için simülasyonlarla bu durumlara kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Bunun için size sunduğumuz ücretsiz oltalama testleriyle kendinizi deneyebilirsiniz. Oltalama simülatörümüzle kendinizi korumaya hemen başlayın.
“Bu gönderi orijinal olarak www.oltalama.com.tr adresinde yayımlanmıştır”
Teknoloji Haberleri
- Lost'ta gizlenen Star Wars sürprizi: The Force Awakens'a yedi yıl önce selam çakmışLost’un 4. sezonunda yer alan ve Star Wars’un ikonik repliğine yapılan bir gönderme, J.J. Abrams’ın iki evren arasındaki bağını gözler önüne seriyor. Bu detay, Abrams’ın Star Wars sevgisini yansıtırken, The Force Awakens’ın vizyona girmesinden yedi yıl önceki bir işaret niteliği taşıyor.
- Saç dökülmesine çare, "yanlışlıkla bulunan" bu jel olabilirÇığır açan şeker jeli, erkekler ve kadınlar için mucizevi bir saç dökülmesi çözümü olabilir. İşin ilginç tarafıysa, bu jelin aslında saç dökülmesine karşı geliştirilmemiş olması...
- Yaklaşan TikTok yasağı, bu Çinli uygulamaları "uçurdu"ABD'de TikTok yasağı yaklaşırken, Çinli sosyal medya uygulaması RedNote bir numaralı uygulama olmayı başardı. Ama hepsi onunla da sınırlı değil. Az bilinen bir grup Çinli uygulama, uygulama mağazası sıralamalarının en üst sıralarına yerleşmiş durumda.
- Concorde'dan yıllar sonra, süpersonik ticari uçuşlar geri dönüyorSon uçuşunu 2003 yılında gerçekleşen efsanevi süpersonik yolcu uçağı Concorde'dan bu yana ilk kez, sesten hızlı ticari uçuşlar geri dönmeye bu kadar yakın görünüyor.
- Microsoft, Phoneix projesiyle Edge tarayıcısını yeniliyorMicrosoft'un Phoenix Projesi, web tarayıcısı Edge'in Windows 11'de hiç olmadığı kadar iyi görünmesini sağlayacak. Peki bu güncelleme, Chrome ile rekabet etmesi için yeterli olacak mı?