Genel

E-posta Güvenliğinde İnsan Hatası!

0 4

E-posta Güvenliğinde İnsan Hatası! – Araştırmalara göre, Covid-19 salgını nedeniyle evden çalışmaya geçiş ile birlikte e-posta kullanımında bir artış olduğu ve bununla birlikte siber güvenliğe yönelik tehdidin arttığı gözlemlendi.

1- E-posta Güvenliği Neden İhlal Ediliyor?

Çalışanlar için e-posta iletişimde kalmanın ve bilgi paylaşmanın en kolay yoludur. Yoğun çalışma temposu sebebiyle pek çok kişi, kriz sırasında işlerin devam etmesini sağlamak için acele eder ve bu durum onları hatalara açık hale getirir. Siber saldırganlar bunu bir fırsat olarak görür ve hamlesini gerçekleştirir. Araştırmacılar, siber saldırganların son aylarda tercih ettikleri saldırı aracının e-posta olduğunu açıkladı.

Siber saldırılar, kuruluşların e-postayı ele alırken insan hatasının güvenlik duruşlarını nasıl etkilediğine yakından bakmaları ve herhangi bir zayıflığı düzeltmek için harekete geçmeye hazır olmaları gereken bir durum yarattı.

2- E-posta Güvenlik Olaylarında Artış!

Covid-19 salgını döneminde, birçok kişi e-posta kullanma hacminde bir artış olduğu konusunda hemfikir. Araştırmalara göre, Covid-19 salgını döneminde kuruluşların %93’ünün salgın öncesine göre daha fazla e-posta gönderip aldığı tespit edildi. %94’ünün ise giden e-postalarla güvenlik olaylarını ihlal ettiği belirtildi.

Uzaktan çalışma modeline geçiş ile birlikte kurumlar bilgi paylaşma ihtiyacını e-posta aracılığı ile sağlanmaktadır. Bu dönemde, siber saldırganlar e-postalarda aciliyet duygusu yaratarak siber saldırı hacmini artırmıştır. Araştırmacılar, saldırıların %37’sinin çalışanların stres ve yorgunluğuyla ilişkilendirildiğini söyledi.

İnsanlar, diğer kuruluşların e-posta adreslerinin yapısına, protokollerine, gelen mesajların yapısına aşina olmadıkları için bilgi verirken, tehlikeli dosyaları indirirken veya kötü amaçlı bağlantıları tıklarken savunmasız olabilirler. Çalışanlarınızı siber güvenlik farkındalık eğitimlerine tabi tutarak farkındalığınızı artırmalısınız.

3- E-posta Güvenliği Nedir?

E-posta güvenliği, posta kutularınızı siber saldırılara karşı korumak için çeşitli teknolojilerin kullanılmasıdır. Günümüzde, birçok kurum daha çok bir bulut veya karma e-posta platformu kullanıyor ve böylece bulut e-posta güvenliği her geçen gün daha önemli hale geliyor. E-posta Güvenliği ürünlerimiz çok katmanlı koruma sağlamaktadır. Farkındalığınızı artırmak için siber güvenlik araçlarımızı kullanabilirsiniz.

4- E-posta Tehdit Simülasyonu Nedir?

E-posta Tehdit Simülasyonu, e-posta hizmetleriniz ile kurumunuzu hedefleyen saldırıları taklit etmek için simülasyon mantığını kullanarak teknolojik yatırımlarınızı (güvenlik duvarları, anti-spam ve anti-virüs gibi) düzenli olarak sık sık test eder.

Laboratuvarlarında kişilere, süreçlere ve teknolojiye odaklanan tamamlayıcı ürün modülleri oluşturarak bu soruna bütünsel bir yaklaşım getirir. Sonuçlar, güvenli bir ortamda teknolojinizdeki zayıflıkları keşfetmenize ve saldırıya uğramadan önce proaktif olarak gerekli önlemi almanıza olanak tanır.

5- İşte, E-posta Güvenliğinizi Artırmak İçin Adımlar!

  • Çok faktörlü kimlik doğrulama seçeneğini etkinleştirin.
  • E-postalarınızı açarken e-posta alan adını mutlaka kontrol edin.
  • Yazım ve dil bilgisi hatası olup olmadığını kontrol edin.
  • İletişimde olmadığınız birinden gelen eki ve bağlantıları açmayın.
  • Kurum farkındalığınızı artırmak için çalışanlarınızı Oltalama Simülasyonu aracımız ile simüle edilmiş oltalama saldırılarla test edin.
  • Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimini tüm çalışanlarınız için zorunlu kılın.
  • E-posta Tehdit Simülasyonu aracımızı kullanarak e-posta güvenliğinizi artırın.
  • Gelen e-posta da şüphe uyandırıcı bir şey fark ettiğinizde e-posta gelen kişi ile farklı bir iletişim kanalından iletişime geçin ve e-postanın o kişiden gelip gelmediğini teyit edin.

“Bu gönderi orijinal olarak www.oltala.com.tr adresinde yayımlanmıştır”

RSS Teknoloji Haberleri