Genel

E-posta Güvenliği: Şirketler Phishing Saldırılarından Nasıl Korunabilir?

0 5

E-posta Güvenliği: Şirketler Phishing Saldırılarından Nasıl Korunabilir? — Dünya Covid-19 salgını ile mücadele ederken, kötü amaçlı yazılımlar, spam ve phishing saldırıları her geçen gün artmaktadır. Güvenli ve şifrelenmiş bir e-posta çözümünü benimsemek, gizli şirket verilerinizi, kişisel bilgilerinizi ve hatta mali durumunuzu korumanın tek çıkış yoludur. Araştırmalara göre, kurumlara yöneltilen siber saldırıların sayısı geçen yılın aynı dönemine göre beş katından fazla arttığı belirtilmiştir.

E-postanın güvenliğini sağlamak, hassas bilgileri yetkisiz erişime karşı güvende tutmak kuruluşlar için büyük bir gerekliliktir. Siber saldırganların e-posta güvenliğini hedeflemek için kullandığı farklı saldırı yöntemleri vardır. Siber saldırganların nihayetinde bir kişiye veya bir kuruluşa zarar vermek gibi belirli bir amacı vardır. Phishing saldırısı, dolandırıcılık ve fidye yazılımı saldırıları dahil olmak üzere bu gelişmiş saldırılar, işletmeler için büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Güvenli olmayan e-posta iletişimleri, bireyleri ve KOBİ’leri tehditlere karşı oldukça savunmasız hale getirir. Bir kullanıcı, kuruluşunu etkileyen e-posta tehditlerinin farkındaysa, tehditle belirli bir şekilde başa çıkmak için özel önlemler almalıdır. Aşağıda birkaç tehdit türü belirtilmiştir.

Tehdit 1: Fidye Yazılımı

Yaygın olarak e-posta yoluyla gönderilen kötü amaçlı yazılım programıdır. Fidye yazılımı bir virüs olarak çalışır ve sistemin kontrolünü ele geçirir. Bu kötü amaçlı yazılım, kurbanın verilerini şifreler ve bunları geri yüklemek için bir ücret talep eder.

Tehdit 2: Phishing Saldırısı

Sosyal mühendislik teknikleri, kullanıcıları gelen e-postanın gerçek olduğuna inandırmak ve meşru bankaların veya tanınmış kuruluşların sahte web sitelerini oluşturmak için kullanılır. Kurbanın kişisel kimlik bilgileri, kredi kartı numaraları ve hesap bilgileri gibi özel ve hassas verileri böylece siber saldırganlar tarafından ele geçirilir. Güvenlik eksikliği nedeniyle, çoğu insan paniğe kapılarak kişisel bilgilerini paylaşır ve siber saldırganların ağına düşer.

Tehdit 3: Spear Phishing

Belirli bir kişi veya kuruluş için tasarlanmış, son derece özelleştirilmiş phishing saldırı biçimidir. Siber saldırganlar tarafından yapılan kapsamlı bir araştırma, bu web sitelerinin gerçek görünmesini sağlar. Çoğu zaman, güvenilir kaynaklardan gelen e-postalar, masum bir alıcıyı, önemli verilerden ödün vererek sahte bir web sitesine yönlendirir.

Tehdit 4: Adres Sahteciliği

Adres sahteciliği, alıcı tarafından biliniyormuş gibi gizlenmiş bilinmeyen bir kaynaktan gelen iletişim, onları güvenliklerini tehlikeye atacak bilgileri ifşa etmek için kandırdığında ortaya çıkan kötü niyetli bir etkinliktir. Kurbanın kişisel bilgilerine erişmek, ağ denetimlerine erişmek ve virüslü bağlantılar veya ekler yoluyla kötü amaçlı yazılımları yaymak için yaygın e-posta tehditleri veya dolandırıcılık eylemleri kullanılır.

Tehdit 5: Balina Avcılığı

Kurumların yüksek profillerini ve üst düzey yöneticilerini (CEO) içeren en büyük balıkları hedef alır. Bir saldırganın finansal işlem yapabilen bir kuruluşa e-posta tabanlı tehditler gönderdiği bir sosyal mühendislik saldırısıdır.

Tehdit 6: Tuş Kaydediciler (Keyloggers)

Donanım aygıtlarıyla ilişkili bir yazılım parçasıdır ve kullanıcının klavyede bastığı her tuşu günlüğe kaydeder. Çok yaygın bir e-posta tehdidir. Parolaları, kişisel iletileri, kart numaralarını ve diğer önemli bilgileri de yakalar.

Bu saldırılar bir kurum için büyük tehdit oluşturur. Çünkü böyle bir saldırıya yenik düşmek; pazar payı, itibar kaybı ve tüketici güvenindeki düşüşe ek olarak ciddi bir mali kayba yol açar.

E-posta dolandırıcıları, kurbanlardan hassas bilgileri isteyen yöneticiler gibi davranır. Bir şirketin kendisini bu tür dolandırıcılıklardan koruması için yapması gerekenler:

“Bu gönderi orijinal olarak www.phishing.com.tr adresinde yayımlanmıştır”

RSS Teknoloji Haberleri