Genel

2020 Yılının En Büyük Güvenlik Tehditleri

0 1

COVID-19’la birlikte hayatımızda çok şey değişti. Değişen önemli şeylerden biri de siber güvenlik konusunda oldu. Yeni ve gelişmiş risk ortamı yeni tehditleri de beraberinde getirdi. Pandemi döneminde artan en büyük tehditlerden biri şirketlerin fikri mülkiyetlerine yönelik saldırılar. Geçtiğimiz günlerde de büyük bir araştırma şirketi 2020 yılının en büyük siber güvenlik tehditleriyle ilgili bir araştırma yayınladı. İşte 2020 yılının en büyük siber güvenlik tehditleri!

2020 Yılının En Büyük Güvenlik Tehditleri

Uzmanlar, fikri mülkiyetin kurumsal yaşamdaki önemine dikkat çekiyor. Raporda, işletmelerin son yıllarda bu alanda karşı karşıya kaldığı tehditler masaya yatırılmış ve artan risklerin arkasındaki sebepler incelenmiş.

Elde edilen sonuçlara göre, çoğu şirket fikri mülkiyetine yeterince önem vermiyor ve bu yüzden risk planlaması yaparken bu alanı genellikle geri planda bırakıyor. Hackerlar bu durumu fark ettiğinden beri bu zayıf noktadan faydalanıyor. Bu da şirketlere karşı fikri mülkiyet saldırılarının artmasına sebep oluyor. Fikri mülkiyetlerine gereken önemi vermeyen şirketlerde saldırıların sebep olduğu hasar giderek büyüyor.

İşletmeler, pandemi döneminde tam anlamıyla bir dijitalleşme sürecine girdi. Çoğu şirket bütün işlerini uzaktan çalışma sistemiyle yürütmeyi tercih etti. Uzaktan çalışma ve dijitalleşme gibi internete dayalı sistemler sebebiyle şirketlerin fikri mülkiyetlerini savunmasız hale geldi. Hala devam eden bu süreçler, saldırıları da beraberinde getirdi. 

Raporda, bu tip siber güvenlik tehditleri sebebiyle artan riskler listeleniyor. En önemli bulgu ise uzaktan çalışma sistemiyle birlikte kuruluşların gizli bilgileri korumasının zorlaşması. Ayrıca raporda bu risklere karşı alabileceğimiz tedbirler de açıklanmış. Örneğin, araştırma ve geliştirme sürecinde çalışanlar ve iş ortaklarıyla imzalanan gizlilik anlaşmaları, sahiplik haklarıyla ilgili anlaşmalar veya paylaşılan bilgiyi en aza indirgemek.

2020 yılının en büyük güvenlik tehditleri arasında bulunan fikri mülkiyet hakkında neler yapabiliriz?

1. Fikri mülkiyetinizi, tescil edilip kamu malı olana kadar kimseyle paylaşmamalısınız. Fikri mülkiyet hakkındaki yasalarını takip edip tescil işlerinizi bunların rehberliğinde yürütmelisiniz. Gizli bilgilerin kullanılması konusunda çalışanlarınızı sürekli olarak bilgilendirmelisiniz.

2. Fikri mülkiyetinize uygun tescil türünü seçerek elde ettiğiniz değerini maksimize edebilirsiniz. Öncelikle tescilin ne kadar kapsamlı olması gerektiğine karar vermelisiniz. Ayrıca şirketinizin yapısını ve coğrafi kapsamını da hesaba katmalısınız.

3. Son olarak, piyasada fikri mülkiyetini koruma konusuna önem veren bir şirket olarak tanınmak, potansiyel saldırıların sayısını azaltacaktır.

Olası tehditleri hiç zarar almadan nasıl savuşturabiliriz?

1. Çalışanlarınızı siber güvenlik alanındaki en son gelişmeler hakkında bilgilendirin.

Kuruluşunuzun oltalama saldırılarına ve siber tehditlere karşı güvenlik açıklarını bulduğunuzu varsayalım. Çalışanlarınızı bu zayıf noktalar hakkında bilgilendirmediğiniz sürece bu hiçbir şey ifade etmez. Eğitim, başarılı siber güvenlik programlarının temelidir. Farkındalık Eğitici aracımızı kullanarak siber güvenlik sektöründeki gelişmeleri takip edebilir ve çalışanlarınızı son teknoloji eğitimlerle eğitebilirsiniz. Aracımız, HTML5 Güvenlik Eğitimi, Animasyon Videoları gibi birçok eğitim içeriğini içermektedir. Ayrıca çalışanlarınızın güvenlik bilincini artırmak için Posterler, Ekran Koruyucular, Siber Güvenlik Bültenleri, Phishing Güvenlik İpuçları, Ninjio Animasyon Eğitim Videoları, oyunlaştırılmış güvenlik bilinci eğitimleri de sizlere sunulmaktadır.

2. Teknolojilerinizi test ederek olası tehditlere hazır olun.

Kurumsal ağlara yapılan siber saldırıların çoğunda hedefli oltalama tekniği kullanılır. Bu yüzden sizi koruyacak teknolojik araçlarınızın doğru çalıştığından emin olmayın. E-posta tehdit simülatörü aracımız, bu saldırıları taklit ederek yeni nesil araçları, algılama sistemlerini veya antivirüs ve antispam uygulamaları gibi geleneksel koruma mekanizmalarını test etmek için güncel oltalama saldırılarını kullanır. Bu simülasyonların sonuçlarını inceleyerek koruma seçeneklerini genişletebilirsiniz. Bu aracı kullanarak, bilgisayar korsanlarının sizin için planladığı son saldırılara önceden hazırlanacaksınız.

“Bu gönderi orijinal olarak www.oltalama.com.tr adresinde yayımlanmıştır”

RSS Teknoloji Haberleri