Genel

2020 Phishing Yönelimleri Raporu Yayımlandı

0 20

E-posta tabanlı saldırılar, BT güvenliği için her zaman önemli öncelik olmuştur. Ancak son zamanlarda oltalama saldırılarına karşı yeni süreçler/projeler oluşturulmaya başlanmıştır, çünkü bu saldırılar, güvenlik mekanizmalarını/kontrollerini atlamak için yanıltıcı, aldatıcı ve hileli olan sosyal mühendislik tekniklerini içerebilmekte ve dolasıyla güvenlik mekanizmalarını kolayca atlatabilmektedir.

Bu saldırılar her daim gelişmekte ve sosyo-kültürel olgulara göre evrimleşmektedir. Doğru kullanıldığında hedef kurumları ya da kişileri kolaylıkla alt edebilmektedir.  Hedef ağa sızılması  için insan unsuru kullanılmaktadır.  Saldırganlar, hedeflerini inleyerek, zamanlarını iyi kullanırlar ve doğru tekniği mükemmelleştirirler. Oltalama saldırıları, güvenlik duvarları da dahil olmak üzere tüm teknolojileri atlatabilir ve % 100 etkili bir saldırı yöntemidir.

2020 Phishing (Oltalama) Yönelimleri Raporu, çarpıcı sonuçlarıyla çeşitli kurum ve kuruluşlara siber güvenlik farkındalık çalışmalarında yol göstermeyi amaç edinmiştir.  Bu raporda, 410.000 oltalama e-postası verisi üzerinden bir analiz gerçekleştirilmiş ve oltalama saldırılarının başarısını oluşturan kilit noktalar ortaya çıkarılmıştır. Rapor, güvenlik liderlerinin ve BT uygulayıcılarının oltalama saldırısına karşı savunmasız endüstrileri ve departmanları daha iyi anlamalarına yardımcı olacaktır.

2020 Phishing Yönelimleri Raporu,  aşağıdaki bulguları tespit etmiştir:

  • Bir oltalama e-postasını  açma olasılığı en yüksek olan departmanlar
  • Bir oltalama e-postasını tıklama olasılığı en yüksek olan departmanlar
  • Hassas verileri sahte bir web sayfasına sızdırma olasılığı en yüksek olan departmanlar
  • Bir oltalama e-postasını  açma olasılığı en yüksek sektörler
  • Bir oltalama e-postasını tıklama olasılığı en yüksek sektörler
  • Hassas verileri sahte bir web sayfasına sızdırma olasılığı yüksek olan sektörler

2020 Phishing Yönelimleri Raporu, en savunmasız  departmanları ve endüstrileri belirleyerek kurumların siber güvenlik ve farkındalık çabalarında, onlara yol göstermektedir.

Raporu buradan indiriniz.

Raporun İngilizce versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.

RSS Teknoloji Haberleri