Etkinlik

Siber Güvenlik ve Etik Hacking Semineri

0 748

25 Nisan 2015’te fakültemizde Siber Güvenlik Uzmanı Alper Başaran’ın katılımıyla düzenlediğimiz  Siber Güvenlik ve Etik Hacking etkinliğimize çok yoğun bir katılım gerçekleştirdik. Fakültemiz Yazılım Mühendisliğinden ve Muradiye Bilgisayar Mühendisliğinden öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinliğimize Turgutlu Emniyet Müdürlüğünden ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Dairesinden misafirlerimizi ağırladık. Etkinliğimizde günümüz teknolojisinden yararlanmak ve zarar görmemek için Siber Güvenlik temelleri anlatıldı. Bilgi çalmanın çok kolay olduğu internet dünyasında saldırganlardan korunma yollarından bahsedildi. Etkinlik sonunda yapılan sınavda başarılı olan ve twitter’da ‘HFTTFdehacking’ hashtagini en çok kullanan arkadaşlarımıza ödülleri verildi. Ayrıca Sayın Alper BAŞARAN, Yrd. Doç. Dr. Emin BORANDAĞ, Yrd. Doç. Dr. Fatih YÜCALAR, Yrd. Doç. Dr. Deniz KILINÇ ve Yrd. Doç. Dr. Akın ÖZÇİFT’e katkılarından dolayı plaketleri verildi.