Genel

Anti Phishing ve Threat Simulation Çözümleri

0 65

Son Kullanıcılar için En Riskli Saldırılar

Internet kullanan her bireyin, başta phishing olmak üzere siber saldırılara karşı dikkatli olması gerekiyor. Internet kullanıcılarını hedef alan ve sıklıkla gelişen yeni nesil phishing ve vishing saldırılarını anlamak, tespit etmek ve engelleyici çözümler geliştirmek artık kaçınılmaz bir ihtiyaç

Her yıl bankalar, büyük firmalar ve hatta ülkeler bu saldırılar sonucu milyar dolarla ifade edilen paralar kaybediyor.

Phishing simulation platformları yeni nesil siber güvenlik farkındalık ölçme aracı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu platformların özelleştirilebilir Phishing templateleri ile kullanıcılarınıza hedef odaklı phishing testi yapabilirsiniz. Bu test ile hangi kullanıcılar ve departmanlarınızın siber güvenlik bilinç düzeyi düşük bunu raporlama şansınız olur.

Anti Phishing Solutions teknolojileri phishing saldırılarına karşı bilinci ölçmenin yanı sıra, kullanıcılara bilinç, dikkat kazandırmakta ve davranış değişikliği hedeflemektedir. Bir süre sonra kurum kültürü gelişmekte ve bu saldırılara karşı tek bir kullanıcının bilinçli olması kurumun tüm zararının önüne geçebilecek duruma gelmektedir.

Tüm Suç Kullanıcıda mı ?

Öncelikle bilişim alt yapısının bilinen zararlıları engellemede başarılı olması gerekiyor. Bunun için e-posta servisinizi doğru yapılandırmalı, Antispam ve Antivirus gibi geleneksel güvenlik çözümlerini doğru kurgulamalı ve yatırım şansınız varsa yeni nesil güvenlik çözümlerinden (sandbox, anti-apt) faydalanmalısınız.

İşte yaptığınız teknolojik yatırımı test etmeniz üzere, size dışarıdan bir hacker gibi saldırıp varsa eksikliklerinizi gösteren Email Threat Simulator

Şüpheli Durumlarda Ne Yapıyoruz ?

Phishing reporter çözümleri, kullanıcıların anormal durumları yada şüpheli aktiviteleri tek tık ile rapor etmesini ve analiz sonucunu almasını sağlar. Bu eklentileri kullanıcılarımız için yaygınlaştırıp, onlara kolay ve gerçekçi çözümler sunmalıyız.

RSS Teknoloji Haberleri