Genel

Websitenizin Güvende Olduğundan Nasıl Emin Olabilirsiniz?

0 16

Bugünlerde en çok bahsettiğimiz konulardan biri de ziyaret ettiğimiz sitelerin güvenliği. Sitenizin hacklendiğine dair en büyük işaret sitedeki yazıların yerinde fidye mesajı yazmasıdır. Saldırganlar genellikle hackledikleri sitelerde bu yöntemi kullanarak kullanıcılara haber verir. Fakat bu durum dışında sitenizin güvenliğinden emin olmak zordur. Sürekli endişe içinde yaşamak istemiyorsanız sitenizin güvende olduğundan emin olmanız gerekir. Peki, websitenizin güvende olduğundan nasıl emin olabilirsiniz? İşte websitenizin güvenliğini kontrol edebileceğiniz birkaç yöntem:

Websitenizin Güvende Olduğundan Nasıl Emin Olabilirsiniz?

1. Odaklı Bir Arama Yaparak:

Odaklı bir arama yapmak çeşitli güvenlik sorunlarını tespit etmenin en iyi yoludur. Google’a sitenizin ismini yazarak bunu kolayca yapabilirsiniz. Google arama motoru size sitenizde kötü amaçlı yazılım veya oltalama saldırısına dair bir iz olup olmadığını söyleyecektir. Ne kadar basit görünse de bu yöntem aslında oldukça işe yarayan bir yöntemdir. Çünkü Google teknisyenleri oltalama saldırıları ve hackleme konularında sürekli detaylı araştırmalar yapar ve şüpheli siteleri “bu site saldırıya uğramış olabilir” uyarılarıyla işaretler.

2. Yer Sağlayıcılardan Yararlanarak:

  • Bildirimler:

Kurumlar veya kullanıcılar genellikle websitelerini yer sağlayıcılardan faydalanarak hazırlar. Böyle bir durumda yer sağlayıcıları da güvenlik problemlerinden etkilenir. Eğer websiteniz saldırıya uğradıysa web sağlayıcınız bu konuda size bir bildirim kollayacaktır. Fakat bu bildirimlere karşı da temkinli olmanız gerekiyor. Ne kadar meşru görünse de hackerlar bazen bu bildirimleri de taklit edebiliyor. Böyle bir durumda direkt olarak yer sağlayıcınıza ulaşın, durumu sorun. Bu şekilde saldırıya uğramış bir siteyi hızlı bir şekilde tespit edebilirsiniz. Güvenilir bir yer sağlayıcısı veya kötü amaçlı yazılım koruma aracı kullanmak tehlikeli aktiviteleri tespit etmenize yardımcı olacaktır.

3. Google’ın Sunduğu Araçlardan Yararlanarak:

  • Sorun Giderici

Google’ın saldırıya uğramış siteler için sunduğu diğer bir araç ise Sorun Giderici. Bu aracı kullanarak websitenizdeki tehdit altında olan parçaları tespit edebilir ve buna ek olarak sorun yaratabilecek herhangi bir şey için arama yapabilirsiniz. Google’ın acemi kullanıcılar için ürettiği bu ücretsiz araç güvenlik problemlerini tespit etme konusunda harika bir başlangıçtır. Size kullanışlı bir başlangıç ​​kılavuzu sunarak sorunları kolayca gidermenizi sağlar.

  • Güvenli Tarama

Google’ın website güvenliğini sağlamak için sunduğu araçlardan biri de Güvenli Tarama aracı. Tehlikeli siteler ve yazılımlarla karşı karşıya kaldığınızda bu araç size uyarılar gönderiyor. Bu şekilde kötü amaçlı yazılımlara,  oltalama ve sosyal mühendislik saldırılarına karşu koruma sağlıyor. Oltalama sitelerini ve kötü amaçlı yazılımları sürekli olarak tarayarak güvenlik sorunlarını anında tespit edebiliyor. Bu aramaları yaparken gelişmiş istatistiksel modellerden yararlanıyor. Bu şekilde güvenlik sorunlarını hızlıca ve kolayca yakalıyor. Sorunları anında çözmenize yardımcı oluyor.

  • Google Arama Konsolu

Google website güvenliğini belirlemek için çeşitli araçlar kullanır. Bu araçlardan biri de Google Arama Konsolu’dur. Arama Konsolu güvenlik endişesi yaşayan web sitesi yöneticileri için çok kritik bir araçtır. Sitenizin arama motoru sıralamalarını, tıklama oranları, günlük ziyaret sayıları gibi istatistikleri gösterir. Buna ek olarak bu araçla güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olup olmadığınızı kontrol edebilirsiniz. Google Arama Konsolu size “Güvenlik Sorunları” raporunuzu hemen hazırlayacaktır. Bir Google hesabı oluşturarak sitenizde olan bitene göz atın, güvenlik sorunlarıyla ilgili verileri analiz edin.

Websitenizin güvende olduğundan nasıl emin olabilirsiniz sorusunu cevapladığımıza göre sıra siber güvenliğin devamlılığını sağlamakta.

Web Sitenizin Güvenli Olduğundan Nasıl Emin Olabilirsiniz, Ardından Web Sitenizi Nasıl Güvende Tutabilirsiniz?

1. Siber Tehdit İstihbaratı aracımızı kullanarak tehditlere karşı önceden hazır olabilirsiniz.

Siber tehdit istihbaratı aracımız her türlü şirketi, hackerların planladığı potansiyel tehditlere karşı korumaya yardımcı olur. Aracımız bir şirketin veya kullanıcının güvenliğine karşı risk oluşturabilecek edebilecek mevcut ve potansiyel durumlar hakkında bilgi toplar ve bunları analiz eder. Bu şekilde veri sızıntılarını önler ve özellikle markanızın itibarını korur.

2. Tehdit Paylaşımı aracılığıyla kolektif bir güvenlik bilinci oluşturun.

Siber saldırılara karşı proaktif olarak hareket etmek ve savunma mekanizmalarını güçlendirmek çok kritiktir. Tam olarak bu fikirle geliştirdiğimiz Tehdit Paylaşımı aracımız bir saldırı veya tehdit istihbarat paylaşım platformu görevi görür. Bu platformda tüm çalışanlarınız şirketi saldırılara karşı korumak amacıyla bilgilerini/istihbaratlarını paylaşabilir. Bu şekilde olası tehdit aktivitesi hakkında kritik bilgiler toplamış olursunuz.

“Bu gönderi orijinal olarak www.oltalama.com.tr adresinde yayımlanmıştır”

RSS Teknoloji Haberleri